biososial

Ett år med biososial

Posted on | February 16, 2010 | 1 Comment

Det er snart ett år siden jeg postet mitt første blogginnlegg på biososial.org. Innlegget var en reaksjon på en sak i avisene om en 11 år gammel gutt i USA som kunne bli dømt som en voksen for et drap han hadde begått. I innlegget sier jeg at vi ikke kan kreve det samme av barn som av voksne da barn har biologiske begrensninger i sine evner til impulskontroll. 

I løpet av det året som har gått har bloggen hatt over 80 000 besøk. Den travleste uken bloggen har hatt var i slutten av september hvor bloggen fikk over 5 000 besøk. En biologi professor hadde påstått at det er tull at gutter og jenter er anlagt forskjellig i sin sosiale interesse og orientering, og jeg ønsket å advare mot denne typen avfeining av seriøs forskning. Jeg skrev derfor et blogginnlegg om forskning på kjønnsforskjeller hos barn. I måneden som fulgte fikk bloggen over 10 000 besøk.

Av alle blogginnleggene jeg har skrevet i løpet av året som har gått, er det bare ett innlegg som har blitt kommentert av en leser. Det var et innlegg om hva evolusjonsbiologi kan forklare og forutsi av kjønnsforskjeller i partnerdrap som jeg skrev i anledning at det hadde blitt uttalt i media at en slik tilnærming ikke kan forklare hvorfor ikke flere menn begår partnerdrap. I biososial.org sitt andre år kunne jeg ønske meg mer kontakt med dere lesere. Kom gjerne med kommentarer til innlegg eller send e-post til post@biososial.org

Høsten 2009 ble svært travel i anledning mine to forskningsprosjekt på henholdsvis barnedrap og partnerdrap, og det ble desverre få innlegg på biososial.org. For å bøte litt på dette begynte jeg i november å bruke twitter. Om du er på twitter må du gjerne følge med på http://twitter.com/biososial for interessante nyheter og meldinger om nye blogginnlegg!

Tusen takk for titten!

Comments

One Response to “Ett år med biososial”

  1. selma
    March 23rd, 2010 @ 16:08

    Hei, nå har jeg registrert meg og laget en profil hos wordpress bare for å få lov til å kommentere hos deg. Og kommentaren er bare at om du ønsker kommentarer, bør du nok la ikke-registrerte få kommentere! 😉

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Hvorfor biososial.org

    Jeg er kriminolog og opptatt av hvordan samspillet mellom arv og miljø skaper mennesket. Jeg har derfor en biososial tilnærming til faglige interesser. Dette er en populærvitenskapelig blogg hvor jeg kommenterer nyheter og vitenskapelige funn og litteratur. Vibeke Ottesen
  • Admin