biososial

Gode sitater #1

Posted on | March 23, 2012 | No Comments

Noen ganger har andre sagt noe så bra, at man ikke kan si det bedre selv. Som når en forfatter med få velvagte ord oppsummert noe komplekst, og som man selv hadde måttet brukt sider på. Eller når forfatteren med sine velvalgte formuleringer gjør det nærmest umulig å krangle med budskapet. Jeg samler slike sitater til både foredrag og tekster jeg skriver. Det er som å stå på skuldrene til kjemper (standing on the shoulders of giants). Noen ganger er sitatene så bra, at jeg må dele dem her på bloggen med dere.

Dagens gode sitat er fra Richard D. Alexander som har vært en forkjemper for tverrfaglighet i forståelsen av mennesket.

To maintain progress in the understanding of human behavior, information about (a) the historical and reproductive significance of specific acts of behavior and (b) their underlying morphological, physiological, and developmental designs must be continually played against one another; neither can be ignored. We must learn how to do this, and remind ourselves to do it. To do it best, we must combine contributions from all relevant disciplines.

Richard Alexander (1990: 244)

Comments

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Hvorfor biososial.org

    Jeg er kriminolog og opptatt av hvordan samspillet mellom arv og miljø skaper mennesket. Jeg har derfor en biososial tilnærming til faglige interesser. Dette er en populærvitenskapelig blogg hvor jeg kommenterer nyheter og vitenskapelige funn og litteratur. Vibeke Ottesen
  • Admin